Αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά που θέλουν να περάσουν ευχάριστα την καλοκαιρινή τους ανάπαυλα συνδυάζοντας μπάνιο, φαγητό, διασκέδαση και ξενάγηση σε ιστορικά σημεία.

Η Τήνος δεν είναι μόνο το νησί της Μεγαλόχαρης που κάθε Δεκαπεντάγουστο χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας αλλά είναι και ένα νησί το μοναδικό στις Κυκλάδες με 60 περίπου υπέροχα χωριά που διατήρησαν την Αρχιτεκτονική τους κληρονομιά και παρέμειναν αλώβητα από την ισοπέδωση της άναρχης Τουριστικής ανάπτυξης.

Το νησί έχει μια “άγνωστη” γοητεία καλά κρυμμένη στα χωριά , στα τοπία , στις θάλασσες.
Το “χειροποίητο Τηνιακό τοπίο” όπως το ονόμασε και ο Κορνήλιος Καστοριάδης είναι ένα υπέροχο ανάγλυφο που φτιάχτηκε με δουλειά αιώνων και αποτελεί τον καμβά που στήθηκε όλη η λαϊκή Αρχιτεκτονική.

Σ’ αυτόν τον υπέροχο καμβά που μεταμορφώνεται χρωματικά από πράσινο σε φαιό με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις κατά την εποχική εναλλαγή, οι Τηνιακοί ‘’καρφίτσωσαν’’ τα χωριά τους που από μακριά φαντάζουν σαν λευκά περιστέρια.

Τα χωριά της Τήνου και κυρίως ο Πύργος είναι ανοιχτά Μουσεία Αρχιτεκτονικής και Λιθογλυπτικής.
Οι Περιστεριώνες της σκαλισμένοι με υπέροχα διακοσμητικά γεωμετρικά μοτίβα αποτελούν μοναδικό σημείο αναφοράς χρηστικής Αρχιτεκτονικής .
Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσετε στις μοναδικές περιηγήσεις που μπορείτε να κάνετε.